Tai sääsed

Tai sääsed

Appi mu jalgade peal on punased täpid ja ma ei näe, kes mind hammustab!

Tegelikult on need äädikakärbse suurused sääsed üsna ohutud tegelased. Osad eurooplased on üsna allergilised nende hammustustele, osad aga ei saa üldse midagi aru kui “ninjasääsed” kallal on käinud. 😀

Kui viibite kuskil hajaasustusega piirkonnas(Phi-Phi, Rawai, Chalong jne), siis minge ostke lähimast poest tavaline sääsekreem. Piisab kui pigistate seda veidike kätele ja tõmbate jalad õhukese kihiga üle. Tai sääsed on üsna “nõrgukesed” selle kreemi suhtes. Sedasi saate Tais mõnusalt nautida oma terrassil või väljas olemist ka varjus ja õhtuhämaruses. Eestist pole vaja sääsetõrjevahendeid kaasa võtta, kohalikud kreemid on palju nahasõbralikumad ja toimivad 100%. Vahest oleme imestanud kui mõni eestlane on kaasa võtnud 98% deet spray ja pihustab seda enda peale ja lastele. Uskuge meid, seda ei ole vaja teha, Tai sääsed ei ole elevandid. Nad on palju nõrgemad kui Eesti sääsed. Puuke ja igasugu muid vastikuid vereimejatest satikaid Taimaal ei kohta.

Paha sääsk

Ainuke sääsk, mida tuleb Tais vältida ja karta on välimuselt ja suuruselt sarnane Eesti sääsele (Aedes aegypti, pildil) ning teda võib kohata päevasel ajal. See sääsk levitab dengu viirust, mis on väga paha haigus. Kui näete sellist suurt sääske päevasel ajal, siis võtke ühendust hotelli administraatoriga või oma villa rendileandjaga. Hotellid hoiavad üldiselt oma ümbruse puhtana ja seal väga neid ei kohta. 1x nädalas lastakse “tossu”, mis kõik vastsed hävitab. Kui aga rendite villat, siis vaadake kriitiliselt ise oma õu üle, et seal ei leiduks kuskil seisvat vett. Laste mänguasjad, liivavormid, ämbrid, potid jne. Kui teie villa juures on kuskil seisvat vett, siis likvideerige see kiirelt ära. Ujumisbasseini ja “Tai akvaariumit” see soovitus ei puuduta. 😀 Kes ei tea, siis Tai akvaarium on selline suur savist pott, kus on vesi sees ja kasvavad veetaimed. Üljuhul on seal pisikesed kalad ka sees, kes sääsevastsed kiirelt ära söövad.  Oma Tai villas saate samuti omanikule öelda, et ta “tossu” telliks, see ei maksa talle pea midagi ja teie saate rahus olla.

Sääski on Taimaal vihmahooajal rohkem ja kõrghooajal vähem. Kuid siiski leidub neid igal ajal ja peaaegu igal pool. Tehke nii nagu me soovitame üleval pool ja saate mõnuga troopikat nautida. 🙂

 

Phuket.ee – Sinu Tai seiklus algab siit!